Over mij

Ik ben Paul van der Wielen (1978) en ben de drijvende kracht achter Wheels Coaching & Support | Wheels Toursupport. Na jaren van studeren en werken in loondienst in uiteenlopende sectoren heb ik in de zomer van 2017 besloten om als zelfstandige aan de slag te gaan. Voornamelijk omdat ik de dingen waar ik blij van wordt wil blijven doen. Namelijk mensen helpen zichzelf te ontwikkelen en genieten van alle aspecten van muziek.


Op jonge leeftijd vond ik reizen al ontzettend leuk. Hierdoor ben ik op mijn 16e in de logistieke sector gerold. Na het behalen van het chauffeursdiploma heb ik als chauffeur veel van Europa gezien. Naast het werk als chauffeur heb ik me verder geschoold als logistiek manager (MBO). Door de inkomsten kon ik in die tijd eveneens mijn andere grote hobby bekostigen, immers het bezoeken van concerten en festivals. Eind 2000 zette ik ook achter de schermen mijn stappen in de muziekscene, door het ondersteunen van een aantal vrienden bij hun optredens in Nederland.

 

In 2003 heb ik een switch gemaakt door de HBO opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) te gaan volgen. Een voorname reden was dat ik me steeds meer bezig hield met de sociale kant van het leven. Dit bleek een gouden zet te zijn, al mijn interesses en motivaties vielen als puzzelstukjes in elkaar. Tijdens de studie heb ik mij gespecialiseerd middels de minors 'Kunst & Cultuur', 'Muziek' en 'Sport en Evenementenmanagement', daarnaast stages volbracht bij o.a. Oerol en Festival De Affaire (nu Valkhof Festival), alsmede Birmingham Music Awards in Engeland.

 

Na de stage bij De Affaire, ben ik steeds meer verdiept geraakt in het werken achter de schermen en heb daardoor waardevolle ervaring opgedaan. Ik heb in deze jaren dan ook regelmatig opdrachten aangenomen in het begeleiden van bands en artiesten en ben daarbij een graag geziene gast. Doornroosje en het Valkhof Festival maken daarom ook graag gebruik van mijn diensten. De waardering die ik ontvang en het plezier dat ik er zelf aan beleef, zijn dan ook de motivatie om hier als zelfstandige in door te gaan.

 

Eind 2012 ben ik in aanraking gekomen met het jongerenwerk en ben van maart 2013 tot en met december 2016 werkzaam geweest als jongerenwerker bij de lokale welzijnsorganisatie Solidez/Stichting Welzijn Renkum. Ik heb in deze periode veel verschillende taken gehad, waarbij de jongeren altijd centraal stonden. In deze jaren heb ik veel positieve resultaten geboekt bij het coachen en begeleiden van de jongeren welke in veel gevallen uiteenlopende (hulp)vragen hadden bij hun persoonlijke ontwikkeling. In dezelfde jaren heb ik ervaren dat het werken binnen de zorg- en welzijnssector veel uiteenlopende kwaliteiten vergt. Kwaliteiten die niet iedereen even goed beheerst. Door het herkennen, erkennen en gebruik te maken van zowel mijn eigen kwaliteiten als die van een ander, heb ik samen met mijn team de kwaliteit kunnen leveren die nodig was. Juist door samenwerking heb ik zodoende jongeren de ondersteuning kunnen bieden die hij of zij nodig had. Of dit nu direct (eigen team) of indirect (netwerkpartners) was. Deze resultaten geven mij de drive om dit werk te continueren en zodoende een aandeel te hebben in de persoonlijke ontwikkeling bij mijn klanten, alsmede die van mijn samenwerkingspartners.

Waarom

In de hedendaagse maatschappij wordt er steeds meer verwacht van de individu. Echter staat deze verwachting vaak haaks op de mogelijkheden van die individu. Niet iedereen heeft dezelfde bagage en levenservaring om zichzelf te kunnen redden. Waarom zou iedereen alles zelf moeten gaan doen, als anderen hen hierbij kunnen helpen? Zelfredzaamheid is een mooi streven, maar moet wel passen binnen de mogelijkheden van het systeem.

 

Door het bieden van coaching en begeleiding aan voornamelijk jongeren en jongvolwassen krijgen zij handvatten die ze nodig hebben voor hun persoonlijke ontwikkeling. Deze ontwikkeling hebben zij nodig om mee te kunnen bouwen aan een samenleving waarin de sociale samenhang zo optimaal mogelijk is. Een samenleving waarin iedereen, ongeacht hun achtergrond, zorgeloos en gezamenlijk kan werken aan een leefbare omgeving. Door jongeren en jongvolwassenen te stimuleren om hun maximale potentie te benutten, zullen ze binnen hun eigen interesses, omgeving, alsmede de maatschappij optimaal excelleren en zodoende stappen zetten op de participatieladder.

 

Ook ondernemers moeten zich in de hedendaagse maatschappij steeds nadrukkelijker onderscheiden in hun aanbod. Dit werkt niet altijd kwaliteit bevorderend. Door het bieden van ondersteuning aan zelfstandigen, kleine ondernemingen en artiesten, kunnen zij zich focussen op waar ze goed in zijn. Door het optimaal benutten van elkaars talenten en kwaliteiten blijft ieder in zijn kracht en kan ieder de kwaliteit blijven leveren die zij voor ogen heeft.

Missie

Wheels creëert kansen, benut talent en stimuleert eigen kracht en initiatief waardoor een ieder kan groeien. Door anderen te versterken in hun kwaliteiten of juist te ondersteunen bij hun behoeften, problemen en ontwikkeling en waar nodig aan te spreken op eigen mogelijkheden en verantwoordelijkheden. Samen werken aan een duurzame aanpak of oplossing. Wheels biedt dienstverlening op maat en dichtbij de klant. Degelijk en beproefd, met daarnaast aandacht voor innovatie en ontwikkeling.

Visie

Ieder mens heeft ongeacht zijn of haar achtergrond het recht om het maximale uit hun leven te kunnen halen. Het recht om talent te ontplooien en hun dromen te realiseren. Daar wil Wheels een bijdrage aan leveren.